
Do's and don'ts med vores skærebrætter
Share
Et af de mest almindelige udsagn, vi har hørt fra kunder og potentielle kunder, er:
"Jeres skærebrætter er for smukke til at skære på. Jeg kan næsten ikke få mig selv til det!"
Til det vil vi blot sige: Bare kom i gang :)
Vi har hørt fra kunder, som efter 4-5 år stadig aldrig har taget deres skærebræt ud af plastikken. I de situationer viser vi dem billeder af skærebrætter, der har været i brug i 10 år for at vise, hvad de kan holde til. Selvom de er smukke er de nemlig også holdbare!
Brug nu endelig dit skærebræt – og hvis du regelmæssigt plejer det med olie eller voks, vil du næsten ikke kunne se knivmærker, selv efter mange års brug.
Hvis du vil holde dit bræt smukt i mange år, anbefaler vi, at du ikke bruger en takket kniv (f.eks. brødkniv), da den fungerer som en sav og skader træfibrene. En skarp, glat kniv kan faktisk sagtens skære brød uden problemer.
Her er nogle gode råd til både hvad du bør og ikke bør gøre, for at bevare dit Larch Wood skærebræt i god stand igennem årene:
Du må gerne:
-
Skære alt i grøntsager, frugt og råt kød. Lærketræ er naturligt modstandsdygtigt over for råd og har gode antibakterielle egenskaber. Rengør med en fugtig svamp eller skuresvamp og lidt mildt opvaskemiddel under lunkent rindende vand. Tør det af, og det er klar til næste brug.
-
Bruge brættet til servering af mad – vi har designet flere modeller, der egner sig perfekt til f.eks. charcuteri og frugt.
Du bør undgå:
-
at efterlade støbejern på brættet – især hvis det er fugtigt – det kan give mørke pletter, som trænger dybt ind.
-
at bruge takkede knive, da de ødelægger træets overflade.
-
at overreagere på pletter fra f.eks. bær og rødbeder. De farver midlertidigt, men hvis du giver brættet olie et par gange i løbet af den følgende uge, vil farven forsvinde.
-
at sætte varmeapparater, brødristere eller lignende direkte på skærebrættet – det kan få træet til at sprække og limningerne til at gå op.
-
at placere ting med sorte gummifødder på brættet – gummiet kan smitte af og give mærker.
-
at sætte potteplanter, dekorationer, elektronik eller andet, der ikke har med mad at gøre, på dit skærebræt.
-
at bruge blegemiddel eller natron som vaskemiddel. Blegemiddel skader træet, og natron kan give pletter.
-
at bruge det som bordskåner – sæt aldrig varme gryder eller pander direkte fra komfuret eller ovnen på dit bræt.
Nyd dit Larch Wood-skærebræt. Og hak du bare løs!